Mijland Security

Uw huis extra beveiligen in de winter 

De wintertijd is weer in gang, wat betekent dat het steeds eerder donker wordt. Er zijn steeds minder mensen op straat, we genieten juist weer van knusse avonden op de bank. Helaas is het niet allemaal zo mooi als het klinkt, want in de wintertijd wordt er meer ingebroken dan in de zomertijd. Wij geven u een paar tips over hoe u veilig deze winter doorkomt.  

Licht aanlaten

De meest gebruikte tip is het licht aan te laten als u niet thuis bent ’s avonds. Dit kan een woonkamerlicht of een buitenlicht zijn. Als het licht aanstaat, lijkt het alsof er iemand thuis is wat inbrekers afschrikt. Een beveiligingslicht is de beste optie om inbrekers af te schrikken. Een beveiligingslicht wordt namelijk getriggerd door bewegingen. Zorg ervoor dat u dit licht plaatst op een plek waar de buren en u dit kunnen zien.  

Vergeet de achterzijde van uw woning niet. 

Inbrekers zijn vaak op hun hoede, en proberen niet alleen via de voorzijde van uw woning binnen te komen. Daarom is het ook handig om een licht in de achtertuin te plaatsen. Door een licht te plaatsen op een plek waar de inbreker het niet verwacht, schrikt u de inbreker af. 

Alarm installeren

De meest effectieve manier om uw huis te beschermen, is het installeren van een alarm.  Een alarm is betrouwbaar en zorgt voor een hard geluid wanneer er bewegingen worden gedetecteerd. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen op de markt om uw woning te beveiligen. Bij Mijland Security werken we alleen met de beste apparatuur, zo bent u verzekerd van een goed inbraak werend systeem. Benieuwd naar de mogelijkheden? U leest het hier. 

Beveiligingscamera's

Beveiligingscamera’s zijn een efficiënte manier om uw huis én bedrijfspand in de gaten te houden en te beschermen tegen inbraak en diefstal. Bij de plaatsing van de camera’s is het belangrijk om te overwegen welke gebieden van uw huis het meest kwetsbaar zijn en waar de camera’s het beste geplaatst kunnen worden om deze gebieden te dekken. Denk hierbij aan ingangen, deuren, de garage, de tuin enz. Het is ook belangrijk om te overwegen of de camera’s binnen of buiten moeten worden geïnstalleerd. Als u het aanschaffen van camera’s een grote stap vindt, kunt u ook beginnen met een deurbelcamera. Deze deurbelcamera geeft een melding op uw telefoon wanneer er beweging is. Dit is niet alleen handig met inbrekers, maar ook bijvoorbeeld voor onverwacht bezoek of een pakketbezorger.  

Leg waardevolle spullen uit het zicht

Als mensen willen inbreken, willen ze natuurlijk een zo groot mogelijke buit. Het is daarom belangrijk om waardevolle spullen uit het zicht te leggen. Natuurlijk begrijpen we ook dat u niet elke avond uw televisie gaat verplaatsen, maar denk meer aan oppakbare spullen zoals: laptops, iPads, telefoons, sieraden, portemonnees, etc. 

Laat geen gereedschap liggen

Het is belangrijk dat u geen gereedschap of ladders los laat liggen, want dit kan gebruikt worden om bij u in te breken. Daarnaast is gereedschap zeer in trekt bij inbrekers, aangezien het vaak aanzienlijke waarde heeft. Zorg er daarom voor dat uw tuinhuis op slot blijft zitten en laat geen klusmateriaal onbeheerd achter in de tuin.  

Denk als een inbreker

Loop een rondje om uw huis om in kaart te brengen waar inbraakgevoelige plekken zijn. Let hierbij op kapotte kozijnen of loshangende planken. Als dit het geval is bij u thuis, zorg er dan voor dat het snel gerepareerd wordt of dek de plek goed af, zodat het minder inbraakgevoelig wordt. Natuurlijk is dit niet een gegarandeerde oplossing, maar het is zeker handig om uw huis vanuit een ander perspectief te bekijken.  

WhatsApp buurtpreventie

Van uw buren moet u het hebben, zeker als het gaat om inbrekers. Met een WhatsApp buurtpreventie kunnen uw buren u waarschuwen als er een verdachte auto door de straat rijdt of als ze mensen zien rondom uw huis die hier niet thuishoren. U kunt ook een WhatsApp preventiebord aanvragen bij de gemeente, waardoor mogelijke inbrekers zich bewust zijn van dit principe. 

Contact

Uw huis beveiligen met Mijland Security

Op zoek naar betrouwbare en professionele beveiligingsoplossingen voor uw huis? Dan is Mijland Security uw partner. Met een breed scala aan diensten, van erfbeveiliging tot toegangscontrole en alarmsystemen, helpt Mijland Security uw huis veilig te houden en uw bezittingen te beschermen. Ons team van experts heeft jarenlange ervaring in de beveiligingsbranche en biedt u professioneel advies, installatie en onderhoud van uw beveiligingssysteem. 

Neem contact met ons op voor meer informatie over onze diensten, of een beveiligingsplan op maat.