Toegangscontrole

Het ruimtelijk component

De conventionele sleutelsystemen voldoen vaak niet meer aan de veiligheidseisen van deze tijd. De sleutels kunnen vaak eenvoudig worden bijgemaakt en uiteindelijk is er geen controle meer over de in omloop zijnde sleutels. Ook de inbraakwerendheid laat te wensen over! Vaak voldoen de inbraakwerende oplossingen niet meer aan de eisen van deze tijd.

Toegangscontrole

Mijland Security kan het mechanische sluitsysteem eenvoudig vervangen door een elektronisch toegangssysteem dat helemaal up-to-date, betrouwbaar en inbraak-veilig is. Bijvoorbeeld bij de algemene buitendeuren en bij toegangen tot de bergingen. De uitgegeven sleutels zijn niet te kopiëren en worden met speciale software geprogrammeerd of geblokkeerd. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld niet-directe bewoners enkel toegang tot de hoofdingang geven, het schoonmaakbedrijf op gezette tijden toegang geven en je personeel in bevoegde delen toe laten.

Mijland Security biedt ook de mogelijkheid van toegangsverlening via de meldkamer. Zo kan bijvoorbeeld een chauffeur via de meldkamer op afstand toegang krijgen tot een depot. Onze adviseur helpt u graag om optimaal voorbereid te zijn op de meest actuele beveiligingsstukken.

Toegangscontrole

Het persoonlijke component

Bezoekersstromen worden steeds complexer, bedrijfsinformatie waardevoller en ook de eisen die we stellen aan gebruiksgemak van gebouwen nemen toe. U kunt zich misschien wel voorstellen wat de kosten zijn als iemand een sleutel verliest, waarmee op verschillende en essentiële plaatsen toegang te verkrijgen is. Het vervangen van cilinders en nieuwe sleutels uitdelen is dan de enige (kostbare) oplossing.

Met elektrische deursloten, voorzien van een codeslot, elektronische sleutel of een persoonlijke toegangskaart kunt u voortaan in een handomdraai de toegangsrechten toekennen, blokkeren of wijzigen van een individuele gebruiker. 

Toegangscontrole

Toegangscontrole mogelijkheden

Het codeslot is een van de meest veelzijdige toepassingen bij de ingang. Het geeft op cijfercombinaties de toegang vrij en voert schakelfuncties uit.

Ideaal voor kinderen en alle anderen, bij wie het snel en eenvoudig moet gaan.
De elektronische sleutel in de buurt van het leesveld houden, en de deur is open. Gaat de elektronische sleutel een keer verloren, dan wordt eenvoudig de code uit de lezer gewist. De elektronische sleutel werkt met actieve en passieve transpondertechniek.

Een kaartlezer leest de kaart en geeft vervolgens toegang als een persoon hiervoor de toestemming heeft. Het kan tevens dienen als tijdsregistratie en men weet precies wie wanneer in het pand aanwezig is geweest. Hierdoor kan het bij calamiteiten een ondersteuning zijn, men kan direct controleren wie er in het pand aanwezig is.

Er zijn meerdere uitvoeringen van de kaartlezer, zoals:

  • Magneetstrip
  • Proximeterie
  • Mifair
  • Combinatie pin en kaart

Deze reageren op afstand en worden bij voorbeeld in ziekenhuizen of bij bussluizen gebruikt. Men hoeft dan niet te wachten tot dat een deur open gaat maar kan direct doorlopen.

 

Een intercomsysteem maakt het mogelijk om op afstand met elkaar te communiceren via een spreek- luisterverbinding en/of een videoverbinding. Een intercomsysteem kan een belangrijk deel uit maken van de toegangscontrole van een gebouw. U kunt immers van afstand horen en/of zien wie er voor de deur staat. Een intercomsysteem kent veel verschillende toepassingsgebieden.

Een mogelijkheid die Mijland Security biedt is om de Meldkamer de toegang van uw terrein (bijvoorbeeld een depot) op afstand te laten beheren.

Contact

Vrijblijvend adviesgesprek

Wij helpen graag bij het beveiligen van uw huis of bedrijfspand. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!