Mijland Security

Uw huis bewaken als u op vakantie bent

De kerstvakantie komt eraan en veel mensen gaan dan een paar dagen weg of gaan op vakantie. Het blijft spannend om uw huis voor een periode onbemand te laten, zeker in periodes waarin inbrekers weten dat veel mensen niet thuis zijn. In deze blog vertellen wij u hoe u uw huis kunt bewaken als u niet thuis bent.

Verberg uw kostbare spullen

Heeft u thuis kostbare spullen liggen, zoals dure sieraden, horloges of belangrijke papieren? Zorg er voor dat deze niet voor het grijpen liggen en berg deze goed op in bijvoorbeeld een kluis. Heeft u geen kluis tot uw beschikking? Vraag dan aan bijvoorbeeld een familielid om deze kostbare spullen tijdelijk voor u te bewaren. Mocht er ingebroken worden, weet u zeker dat deze spullen veilig zijn.

Sluit alles goed af

Dit lijkt voor de hand liggend, maar toch wordt dit nog wel eens vergeten. Controleer voordat u weggaat altijd dubbel of alle raam- en deursloten op slot zijn en uw eventuele beveiligingssysteem aanstaat en goed werkt. Zorg ervoor dat uw ramen ook echt goed dicht zitten en niet nog op een kiertje staan. Vergeet vooral niet ook de schuur en/of andere bijgebouwen goed af te sluiten. 

Installeer een beveiligingssysteem

Een beveiligingssysteem is de ideale manier om uw huis beschermd te houden als u er niet bent. Een beveiligingssysteem schrikt inbrekers af door middel van een alarm. Gaat het alarm af? Dan kan dit automatisch worden doorgegeven aan de meldkamer en wordt er direct actie ondernomen.

Een goed beveiligingssysteem waar u op kunt vertrouwen, zal u zeker geruststellen als u even niet thuis bent. Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw woning? Bekijk de beveiligingssystemen van Mijland Security. 

Installeer camera’s

Camera’s zijn dé manier om uw woning in de gaten te kunnen houden als u niet thuis bent. De beelden van de meeste camera’s van tegenwoordig zijn eenvoudig 24/7 te bekijken via uw tablet of smartphone. Zo kunt u tussendoor altijd even checken of alles nog goed gaat. Dit geeft veel mensen een veilig gevoel. Mijland Security biedt optimale camera systemen, die alles voor u in de gaten houden.

Een goed alternatief voor de standaard beveiligingscamera is een videodeurbel. De videodeurbel maakt het mogelijk om altijd te kunnen zien wie er voor uw voordeur staat. U kunt zelfs live communiceren met degene die voor uw deur staat. Veel van deze deurbellen zijn voorzien van een bewegingssensor die de omgeving in de gaten houden en op deze manier biedt de videodeurbel ook een boost in uw beveiliging.

Zorg voor voldoende verlichting

Zorg voor voldoende verlichting, zowel binnen als buiten. Als uw erf goed verlicht is, houdt dit inbrekers op afstand. Inbrekers willen natuurlijk niet gezien worden en zullen eerder wegblijven van goed verlichte gebieden. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om lampen te installeren die aangaan bij beweging. Veel van dit soort lampen werken op zonne-energie, waardoor het u geen stroom kost.

Als uw huis van binnen verlicht is, geeft dit inbrekers het beeld dat er iemand thuis is. Wilt u uw huis optimaal beschermen tegen inbraak als u niet thuis bent? Kies dan voor lampen die aan en uit gaan door middel van een timer. U kunt deze bijvoorbeeld zo instellen dat deze ’s avonds automatisch aan en uit gaan.

Contact

Laat Mijland Security uw huis optimaal beveiligen

U gaat met een fijner gevoel van huis als u zeker weet dat uw huis optimaal beveiligd is. Wij verzorgen dit graag voor u! Mijland Security biedt beveiliging van hoogwaardige kwaliteit voor zowel woningen als bedrijfspanden.

Wilt u uw huis of bedrijfspand optimaal beveiligen? Aarzel niet om contact op te nemen met Mijland Security. Wij verzekeren u van een veilig gevoel, ook als u niet thuis bent.