Wat is een beveiligingsplan en waarom is het zo belangrijk? Wie waardevolle spullen heeft in een kantoorpand wilt dat zijn eigendommen goed beveiligd zijn. Een beveiligingsplan kijkt naar het te beveiligen pand, de waardevolle spullen en maakt een beveiligingsplan op maat zodat de kans op een inbraak zo klein mogelijk wordt

Wat is een beveiligingsplan?

Beveiligingsplan

Een beveiligingsplan is niets meer dan een document waarin staat beschreven wie de organisatie is, wat er beveiligd moet worden en hoe het pand beveiligd moet worden.

In dit allesomvattende document wordt ook duidelijk beschreven waarom het object beveiligd moet worden en wat de mogelijke risicovormen zijn. Met een beveiligingsplan van Mijland Security maken wij het inbrekers zo moeilijk mogelijk om binnen te komen.

Risicoanalyse

Als een pand of woning beveiligd moet worden voeren wij eerst een risicoanalyse uit. Hierna stellen wij een op maat gemaakte beveiligingsplan op. In dit plan zorgen wij voor maatregelen om tijdwinst te behalen. Hoe langer het duurt om in te breken, hoe sneller de inbreker afhaakt. Daarna kijken we naar de periode van signalering en opvolging door politie, beveiliging, eigenaar of beveiligingsdienst. Deze moet natuurlijk zo kort mogelijk zijn.

Waarom is een beveiligingsplan belangrijk?

Door een goed beveiligingsplan te maken laat de organisatie zien dat zij nadenken over de mogelijkheden van calamiteiten en hoe zij daar op kunnen reageren. Maar een beveiligingsplan kan nog meer duidelijkheid bieden. Een festival moet bijvoorbeeld  een beveiligingsplan opstellen en delen met de politie zodat zij weten hoe ze kunnen ingrijpen.

Mijland Security Breda

Het beveiligen van uw pand is altijd een goed idee. Mijland Security Breda bekijkt alle mogelijkheden en zorgt voor een beveiligingsplan op maat en ondersteunt de begeleiding in het beveiligingstraject. Neem snel contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

naar contact